Hlavní obsah

Peugeot rozšiřuje výrobu dodávek v Británii i přes budoucí brexit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncern PSA má v Británii jednu fabriku na dodávky - vyrábí tam Opel Vivaro. Do portfolia této továrny mají přibýt modely Peugeotu a Citroënu a roční výroba se má navýšit o dvě třetiny. S budoucím brexitem je rozšiřování výroby v Británii dle některých názorů odvážný krok.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: PSA rozšíří výrobu dodávek ve Velké BritániiVideo: Reuters

 
Článek

Koncern PSA, pod který patří kromě Peugeotu a Citroënu také německá značka Opel, rozšíří výrobu ve své výrobně dodávek v britském Lutonu nedaleko Londýna. Zvýšení bude podstatné – ze 60 tisíc aut za loňský rok až na 100 tisíc. Informuje o tom agentura Reuters.

V lutonské továrně, jediném závodě na výrobu dodávek na území Velké Británie, se nyní vyrábí model Vivaro, a to jak s logy Opel, tak i Vauxhall. Pod touto značkou se Opely prodávají v Británii. Další verze tohoto vozu, tj. Renault Traffic, Nissan NV300 a Fiat Talento, se vyrábějí ve francouzském Sandouville.

Foto: Opel

Opel Vivaro

Lutonský závod má začít vyrábět modely Peugeotu a Citroënu – odtud ono rozšíření výroby. S vidinou brexitu a s ním souvisejících cel je rozšiřování výroby v Británii dle některých názorů poměrně odvážný krok. Tím spíš, že snaha koncernu PSA je vyvést Opel ze ztráty.

PSA počítá s tím, že tu kromě dodávek bude vyrábět i příští generaci Opelu Vivaro. Ta současná je na trhu teprve od roku 2016.

Reklama

Výběr článků

Načítám