Hlavní obsah

Pět set koní pro Ford Focus na rudých kolech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuning Fordu Focus RS představený firmou Roush se stále vyvíjí. Už minulý rok tohle auto ukázali na výstavě SEMA v USA, ale od té doby se na něm dost změnilo.

Foto: Roush Performance

Ford Focus RS Roush

Článek

Je to stálý vývoj, který neustále dodává autu nová a nová vylepšení. Tak například kola. Před rokem mělo auto kované modré devatenáctky od firmy Weld. Teď se podívejte, jak auto vypadá se stejně velkými, ale na zakázku vyrobenými Vossen Wheels HC-1 v lesklé rudé barvě.

Foto: Roush Performance

Ford Focus RS Roush

Foto: Roush Performance

Ford Focus RS Roush

Samozřejmě že auto nedělají kola, ale jeho síla. A té má auto na rozdávání. Vždyť už základní čtyřválec o objemu 2,3 litru má výkon 350 koní (257 kW). Jenže díky novému bloku motoru, nové elektronice, chlazení, přeplňování… a dalším drobnostem se výkon zvedl na 500 koní (368 kW). Samozřejmě že je tu pohon všech kol.

Aby to nebylo málo, pružení je přepracované a kompletně stavitelné. Nové, větší kotouče pak znamenají lepší brzdný účinek. A pak je tu samozřejmě hromádka aerodynamických prvků jako výdechy na kapotě nebo povedené velké zadní křídlo.

Foto: Roush Performance

Ford Focus RS Roush

Maximální rychlost firma neuvádí, zato říká, že zrychlení z 0 na 100 km/h za 4,7 sekundy a maximálka 266 km/h ze sériového modelu byly snadno překonány.

A cena? Žádná není. Tohle je show car.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám