Hlavní obsah

Pekingský autosalon se odkládá kvůli koronaviru

Autosalon v Pekingu, který měl proběhnout koncem dubna, se kvůli tamnímu vzestupu případů koronaviru odkládá. Prozatím na neurčito, uvádí agentura Reuters. Je to podruhé, co se tento autosalon musí kvůli koronaviru odložit.

Foto: Oriental Image, Reuters

Pekingský autosalon (Ilustrační foto)

Článek

Odkládání velkých automobilových akcí kvůli koronaviru zjevně neskončilo. Největší čínský veletrh automobilů, který se vždy v dubnu v sudých letech koná v Pekingu a v lichých v Šanghaji, se organizátoři kvůli vzestupu počtu případů nákazy koronavirem v Číně rozhodli odložit. Agentuře Reuters to sdělily zdroje obeznámené se situací. Dodaly, že o novém termínu konání výstavy zatím nebylo rozhodnuto.

Odklad zažívá kvůli koronaviru podruhé. V roce 2020 byl autosalon kvůli koronaviru odložen z dubna na září, kdy se skutečně konal. V roce 2021 se v Šanghaji konal v tradičním dubnovém termínu.

Vídeňský supersport se odhalí na newyorském autosalonu

AutoMoto

Tohoto autosalonu - podobně jako jiných velkých veletrhů po světě - se účastní přední domácí i zahraniční automobilky, včetně firem jako Volkswagen či Toyota.

Jinde po světě dubnové autosalony stále v plánu jsou. Tím největším je plánovaný autosalon v New Yorku, který proběhne v termínu 15.-24. dubna.

Pekingský autosalon ale není jedinou obětí tohoto druhu, kterou si v roce 2022 koronavirus vybral - neproběhl ani nejdůležitější evropský autosalon v Ženevě, který se tradičně koná na přelomu února a března.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám