Hlavní obsah

Papežovo Lamborghini Huracán bude na prodej v aukci. Výtěžek jde na charitu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Lamborghini věnovalo papežovi unikátní Huracán LP580-2, zbarvený podle vatikánské vlajky, už tehdy bylo jasné, že bude zpeněžen. Stane se tak 12. května v Monaku a většina peněz půjde na pomoc městu Nineveh v Iráku.

Foto: RM Sotheby's

Lamborghini Huracán papeže Františka

Článek

Automobilka Lamborghini darovala loňského podzimu papeži Františkovi unikátní Huracán. Ne však proto, aby v něm jezdil po Vatikánu - už při předání byl smysl tohoto aktu, že bude vůz prodán v aukci a výtěžek věnován na dobročinné účely.

Ten moment přijde za necelé dva týdny - papežův Huracán bude na prodej v rámci aukce v Monaku, pořádané domem RM Sotheby's v sobotu 12. května. Bude nabídnut bez minimální ceny, ovšem dle odhadů se prodá za částku mezi 250 a 350 tisíci eur, tj. zhruba 6,37-8,91 milióny korun.

Foto: RM Sothebys

Lamborghini Huracán papeže Františka

Tyto peníze budou předány papeži, který je pak rozdělí na dobročinnost. 70 % věnuje iráckému městu Nineveh, které bylo zničeno Islámským státem, 10 % věnuje organizaci Amici per il Centrafrica Onlus, 10 % Groupe International Chirurgiens Amis de la Main a posledních 10 % Komunitní asociadi papeže Jana XXIII.

Papežovo Lamborghini je verze LP580-2, tedy s pohonem pouze zadní nápravy. Unikátní na něm je kombinace bílé barvy se zlatými detaily, a to jak zvenčí, tak i v kabině. Tyto barvy byly zvoleny podle vatikánské vlajky.

Foto: RM Sothebys

Lamborghini Huracán papeže Františka

Právě svým zbarvením a faktem, že bylo darováno papežovi, je tohle auto světovým unikátem. Proto se dá očekávat přihazovací bitva mezi sběrateli. Podle dostupných informací byl vůz po dobu, co ho papež vlastnil, uložen v garáži a nejezdilo se s ním.

Reklama

Výběr článků

Načítám