Hlavní obsah

Opel vynechá mnichovský autosalon spolu s celou skupinou Stellantis

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncern Stellantis se nebude účastnit největšího německého autosalonu v Mnichově. To znamená, že se spolu s Francouzi a Italy neukáže ani německá značka Opel. Jiné německé automobilky ale přítomny budou.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Opel (Ilustrační foto)

Článek

Německá automobilka Opel se nezúčastní nejdůležitějšího letošního autosalonu v Německu – IAA 2021 v Mnichově letos v září. Podnik se tam přesunul z Frankfurtu nad Mohanem. A koncern Stellantis ho vynechá.

„Značky skupiny Stellantis se nebudou účastnit letošního IAA v Mnichově,” uvedl stručně mluvčí pro web Automotive News. To znamená, že bude chybět kromě Opelu také řada dalších značek – Peugeot, Citroën, Fiat, Abarth, Alfa Romeo, Lancia a DS.

Opel Grandland má po faceliftu jiný výraz i interiér

AutoMoto

Opel by přitom měl co ukazovat – kromě nedávno odhaleného grandlandu má měsíc před autosalonem po internetu představit novou generaci modelu Astra, která už bude stát na francouzských základech. Proč konkrétně Stellantis bude chybět, není známo, ale nebude sám – nezúčastní se ani Jaguar Land Rover, Toyota nebo Kia.

Naopak účast potvrdily značky Volkswagen, Audi, Porsche, Ford, Dacia, Polestar, Cupra, Mercedes-Benz nebo BMW, a také čínské Nio a Wey.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám