Hlavní obsah

Opel ukázal koncept nového GT, zaujme skrytými okny i nízkou hmotností

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový koncept Opel GT, ze kterého časem vzejde sériová verze, se ve světové premiéře ukáže na březnovém ženevském autosalonu. Výkon se přenáší na zadní kola, hmotnost nemá přesáhnout 1000 kilogramů.

Foto: Opel

Opel GT (koncept, 2016)

Článek

Vzhled zaujme obřími dveřmi, které navenek vypadají, že nemají okna. Netypická je i proporčnost mezi kapotou (která jasně odkazuje na původní GT z šedesátých let) a velikostí předního skla. Na autě nejsou ani kliky (dveře otevřete dotykem) a koneckonců ani zpětná zrcátka nebo stěrače. Třešničkou jsou pak červené přední pneumatiky - velikost od pohledu obřích kol ale Opel neprozradil.

Pod kapotou nečekejte nic závratného, je zde pouhý tříválec s litrovou kubaturou, jenž disponuje 145 koňmi a 205 Nm točivého momentu. Hmotnost koncepčního vozu je pod magickou hranicí 1000 kilogramů.

Foto: Opel

Opel GT (koncept, 2016)

Poháněná jsou zadní kola, nejvyšší rychlost činí 215 km/h. Více bude zřejmé na ženevském autosalonu, později by měla dorazit i sériová verze. Je velice pravděpodobné, že General Motors, pod který německá automobilka spadá, použije coby základ sportovní Buick Avista, který pohání vidlicový šestiválec o objemu tři litry s výkonem 298 kW (400 koní). Avista se právě ukázala na detroitském autosalonu. [celá zpráva]

V minulosti nabízel Opel několik sportovních modelů: calibra, kadett GSi či jeden z nejhezčích automobilů minulého století - GT.

Foto: Opel

Opel GT (koncept, 2016)

Foto: Opel

Opel GT (1968-1973)

Anketa

Oznámkujte vzhled konceptu Opel GT (2016) - jako ve škole
1
58,5 %
2
7,1 %
3
6,9 %
4
5,1 %
5
22,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1656 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám