Hlavní obsah

Opel Grandland má po faceliftu jiný výraz i interiér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Střední SUV od Opelu se dočkalo modernizace. Designem i provedením interiéru se přibližuje k novějším modelům značky. Pohon zůstává stejný, novinky hledejme spíše v asistenčních systémech.

Foto: Opel

Opel Grandland po faceliftu

Článek

Podobně jako crossland po faceliftu či mokka v nové generaci se i grandland zbavuje písmena X v názvu. Rovněž designové změny jsou v rámci faceliftu obdobné.

Řeč je o přídi zvané Vizor, která má svou černou plochou s „ukrytými” LED světlomety, nově s technologií vykrývání provozu v dálkovému režimu, připomínat motocyklovou přilbu. Zadní svítilny mají odlišnou grafiku a pod logem se objevuje rozměrný nápis.

První jízda s novým Opelem Mokka: Jiná káva

Testy

Rovněž uvnitř se už grandland může hlásit k nové vlně značky. Stejně jako všechny nejnovější modely dostal černý panel spojující digitální přístrojový štít s dotykovým displejem infotainmentu, přičemž oba displeje mají úhlopříčku 10 palců. Jedná se o systém poslední generace.

Grandland před čtyřmi lety přijel jako dvojče Peugeotu 3008. Dárce orgánů nedávno rovněž prodělal facelift, proto jsou změny po technické stránce podobné.

První dojmy: Modernizované Peugeoty 3008 a 5008 mají co nabídnout

AutoMoto

Grandland nově může mít i noční vidění, 360stupňovou kameru, asistent parkování nebo vylepšený systém semi-autonomního řízení, který drží vůz uprostřed pruhu a sám se umí zastavit a rozjet i v koloně.

Pohonu se modernizace výrazně nedotkla. Nabídka nadále čítá zážehový tříválec o zdvihovém objemu 1,2 litru či plug-in hybridní variantu se čtyřválcovou šestnáctistovkou, pohonem všech kol a výkonem 300 koní. Alternativou zůstává vznětová patnáctistovka.

Datum příchodu na český trh či upravený ceník zatím Opel nezveřejnil.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Opel Grandland X před faceliftem

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám