Hlavní obsah

Ojeté octavie kvůli novému modelu zlevnily o 30 tisíc korun

Ceny ojetých vozů Škoda Octavia druhé generace za poslední týden klesly až o 30 tisíc Kč. Vyplývá to ze zprávy největší tuzemské sítě autobazarů AAA Auto. Důvodem je příchod modernizované verze, kterou automobilka představila na probíhajícím autosalonu v Paříži.

Článek

Pokles cen postihuje hlavně mladší ročníky Škody Octavia II. Například verze s oblíbeným motorem 1,9 TDI vyrobená v roce 2006 se na začátku tohoto roku běžně prodávala za 350 000 Kč a nyní se dá sehnat kolem 300 000 korun.

"Nový facelift Octavie se povedl a řada zájemců si teď bude chtít počkat na modernizovaný model a ceny stávajících Octavií II tím zákonitě klesají," uvedl ředitel výkupu skupiny AAA Auto Petr Vaněček. Bude se tak podle něj opakovat scénář, kdy příchod nové Škody Superb letos na jaře postupně srazil ceny předchozí verze až o 20 procent, přičemž nejvíce poklesly zánovní vozy z posledních dvou let výroby.

:. Škodovky obecně si drží dobrou cenu při dalším prodeji. Foto: maž, Novinky.cz

Škodovky si cenu drží dobře

Ceny ojetých škodovek letos klesají více než v předchozích letech. U některých novějších modelů, hlavně u Fabie II a Octavie II se snížily ceny až o 15 procent. "Děje se tak v důsledku cenové politiky automobilky, která letos přistoupila k výrazné modelové obměně a také k nebývalým cenovým akcím při prodeji nových vozů," dodal Vaněček. U nové Fabie II pak podle něj hraje roli i to, že jí zatím zákazníci nepřijali s takovým nadšením jako první generaci, která přišla na trh v roce 1999.

I přes současný pokles cen budou podle zástupců autobazaru vozy značky Škoda i v příštích letech nadále patřit k autům, které si lépe drží svou hodnotu a jejich ceny jsou v porovnání s konkurencí spíše nadprůměrné.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová Škoda Octavia: první oficiální fotografie

Přední světlomety jsou nově tvarované a výraznější. Všimnout si lze i mohutnější masky chladiče a jednodílného nárazníku. Inovace zadní části vozu se nese...

Výběr článků

Načítám