Hlavní obsah

Odpadlíci z Tesly ukazují svůj první model, Muskovi to můžou natřít

Firma Lucid Motors konečně představí produkční verzi svého elektro-sedanu Air, a to na autosalonu v New Yorku začátkem dubna 2020. Vůz měl původně konkurovat Tesle Model S, ovšem podle vyjádření šéfa značky bude podstatně luxusnější.

Poodhalení produkčního Lucidu AirVideo: Lucid Motors

 
Článek

Původně se jmenovala Atieva, později změnila název na Lucid Motors - tato firma vznikla před několika lety ze skupiny inženýrů, kteří odešli ze světoznámé Tesly. A podle posledních informací představí na letošním autosalonu v New Yorku v dubnu produkční verzi svého prvního auta, zvaného Air.

Tato zpráva přišla v podobě videa, které ukazuje pár detailů hotového auta. Vidíme přední světla, prosklenou střechu, skrze ni i sedačky uvnitř a také fakt, že bude existovat něco jako Dream Edition, tedy česky „Edice snů”. Na poměry poodhalení chystaných modelů je tohle docela dost informací.

Foto: Lucid Motors

Lucid Air ve formě konceptu z roku 2016

Podle nedávného rozhovoru webu Electrek s Peterem Rawlinsonem, šéfem Lucidu a někdejším šéfinženýrem první Tesly Model S, bude Air mít 900V elektrický systém. Tesla Model S a většina dalších bateriových elektromobilů využívá 400V architekturu, až na Porsche Taycan, které běží na 800 voltech.

Rawlinson uvedl, že vůz bude mít dojezd větší než 640 kilometrů s baterií o kapacitě menší než 130 kWh; přesně takovéto parametry Lucid uváděl při prvním představení konceptu v roce 2016. Konkurenty pro Air mají být luxusní limuzíny, jako Mercedes třídy S.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám