Hlavní obsah

O Teslu Model X je zájem i mezi zloději. Jednu ukradli hned dvakrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvakrát během několika dnů ukradli zloději jednu Teslu Model X - poprvé ve Švédsku, pak z oploceného parkoviště v polském Świnoujście. Není ovšem známo, jestli ji ukradli dvakrát titíž zločinci. Po voze se nyní pátrá v Polsku i Německu, jak píše polský web RMF24.

Foto: Tesla Motors

Tesla Model X (ilustrační foto)

Článek

Celníci v polském přístavním městě Świnoujście zadrželi Teslu Model X, která měla být do země propašována, protože byla předtím ukradena ve Švédsku. Odvezli ji na oplocené parkoviště s ozbrojeným hlídačem, kde měla počkat na svůj další osud.

Podle dostupných informací vůz už při vyjíždění z trajektu prorazil bariéry a ujel. Je tedy možné, že už tehdy na něj číhali celníci, ale lupičům se s ním povedlo zmizet. Policie ovšem ukradenou teslu našla a odvezla na hlídané, pravděpodobně policejní parkoviště.

Foto: Tesla Motors

Tesla Model X (ilustrační foto)

Jenže ani plot, ani ozbrojený hlídač neodradili zloděje od druhého úspěšného pokusu o krádež této tesly. Lupiči přijeli autem, vyřízli jeden segment plotu a teslu ukradli i odtud. Podařilo se jim ujet i přes fakt, že na ně hlídač šestkrát vystřelil.

Jestli vůz i podruhé ukradla stejná zločinecká skupina, ovšem není známo. Můžeme spekulovat, že by to dávalo smysl – když už vůz úspěšně dostali do Polska, nechtěli se ho jen tak vzdát. Potvrzeno to však zatím není. Policie se nyní snaží auto najít na polské i německé straně hranice, která nedaleko Świnoujście probíhá.

Reklama

Výběr článků

Načítám