Hlavní obsah

O čas nešlo. Mustang projel celý Nürburgring smykem

Novinky, maž

Na závodním okruhu Nürburgring se obvykle jezdí na co nejlepší dosažený čas. Závodník Fordu to obrátil a na první místo dal zábavu. Výsledkem je bezmála dvaadvacet kilometrů projetých řízeným smykem.

BEZ KOMENTÁŘE: Ford Mustang driftuje na Nürburgringu Video: Ford

 
Článek

Za volantem speciálně upraveného Fordu Mustang seděl americký závodní jezdec Vaughn Gittin. Ford si od provozovatele vymohl speciální povolení, protože v takzvaném Zeleném pekle se driftovat nesmí.

Ford Mustang RTR má samozřejmě poháněnou zadní nápravu, výkon upraveného osmiválce dosahuje 671 kW (912 koní). Na natočení videa (Ford jej zatím nezveřejnil celé) padlo několik sad pneumatik, takže je zřejmé, že jezdec nejel celé kolo „na jeden zátah”. Podívaná je to ale náramná i tak.

Severní smyčka je naprosto originální, žádný závodní okruh nemá ani zdaleka její délku (22 kilometrů), nebezpečnost (svodidla instalovaná v sedmdesátých letech jsou občas pouhý metr od samotné silnice). Často nevidíte za horizont, okruh klikatící se lesem má rovněž velké převýšení (300 metrů) a úsek se stoupáním 18 stupňů (takže si připadáte jako na horské dráze).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám