Hlavní obsah

Nový Volkswagen Golf GTI bude mít pod kapotou 210 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Koncem května se u českých prodejců Volkswagenu objeví sportovní verze, vycházející z šesté generace Golfu pod tradičním označením GTI. Pod kapotou bude ukrývat 210 koní a z nuly na sto zrychlí za méně než sedm vteřin. K dostání bude za necelých sedm set tisíc korun.

Článek

O pohon se stará výborný přeplňovaný dvoulitr z líhně koncernu VW. Jde samozřejmě o benzínový agregát a nejnovější GTI (Grand Tourisme Injection) z něj dostane 210 koní (o deset více než v předchozí generaci). Pohotovostní hmotnost vozu činí 1318 kilogramů (1339 kg v případě převodovky DSG).

Točivý moment vrcholí na hodnotě 280 Nm a bude k dispozici od 1800 otáček. Zrychlení 0-100 km/h zvládne nový Golf GTI za 6,9 vteřin a maximální rychlost činí rovných 240 km/h. Jde tedy o téměř shodné hodnoty s minulou generací. Kilometr s pevným startem zvládne Golf GTI za 27,3 vteřin.

Kombinovaná spotřeba paliva činí 7,3 litrů na sto kilometrů v případě manuální převodovky a o jednu deci více v případě automatické převodovky DSG.

Cena za třídvéřový Golf GTI začíná na částce 695 500 korun, pětidvéřová verze startuje na částce 25 800 korun.

VW Golf GTI se dodává buď s šestistupňovým automatem nebo manuální převodovkou.

FOTO: VW, Bez zdroje

Ve standardní nabídce nebude chybět elektronická uzávěrka diferenciálu nebo snížený podvozek, v příplatkové výbavě bude možné přikoupit adaptibilní tlumiče ACC (přijdou na 21 000 korun), známé například z nového VW Scirocco. Standardem jsou sedmnáctipalcová litá kola, pneumatiky mají rozměry 225/45 R17.

Cena za třídvéřovou verzi začíná na částce 695 500 korun, pětidvéřová verze je o 25 800 korun dražší. Prodej bude zahájen koncem dubna.

VW Golf GTI poznáte podle dvou chromovaných koncovek výfuků.

FOTO: VW

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám