Hlavní obsah

Nový Rolls-Royce Justina Biebera vzbuzuje rozporuplné emoce

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kanadský zpěvák Justin Bieber má velkou slabost pro exotická auta, doma má speciální Ferrari i Lamborghini. Jeho nejnovější přírůstek do sbírky je ovšem velmi zvláštní. Jedná se o upravený Rolls-Royce Wraith.

Foto: Rolls-Royce

Ilustrační foto

Článek

Zpěvákovo obří luxusní kupé pro něj speciálně upravila americká firma West Coast Customs a výsledek je minimálně neobvyklý. Jedná se totiž o prapodivně tvarovaný vůz, který si co do podobnosti snadno zavdá s koncepčním Rolls-Royce 103EX z roku 2016.

Rolls-Royce má chystat elektrickou limuzínu

AutoMoto

Hlavní vlastností auta jsou zakrytá kola, což působí velmi zvláštně. Ve West Coast Customs si přitom dali hodně záležet, aby úpravy nijak neohrozily jízdní vlastnosti auta. To ovšem ovlivnilo velikost auta, které je výrazně širší než britský originál.

O pohonu upraveného auta se zatím vedou jen dohady. Jedni říkají, že pod kapotou zůstal velký 6,6litrový objemný dvanáctiválec s dvěma turbodmychadly. Jiní ale tvrdí, že z pod kapoty zmizel a nahradil ho elektromotor. Pravdu ovšem znají jen ve WCC a také sám Justin Bieber. Leccos naznačí dva velké zadní výfuky, které ale pochopitelně mohou být falešné.

Na prodej je Trumpův Rolls-Royce, návod k obsluze nese jeho vzkaz

AutoMoto

Podle většiny světových automobilových serverů je jasné jedno. Rolls-Royce Wraith s podobným vzhledem a úpravou je jediný svého druhu na celém světě. Taková ostatně byla i jeho cena. Slavný kanadský zpěvák údajně za automobil i s úpravami zaplatil asi 1 milion dolarů, při dnešním kurzu tedy v přepočtu asi 21,5 milionu korun.

Foto: Rolls-Royce

Originální koncept Rolls-Royce 103EX

Foto: Rolls-Royce

Sériový Rolls-Royce Wraith (2013)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám