Hlavní obsah

Nový Opel Astra se ukazuje na prvních snímcích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Opel Astra bude výrazně jiný. Designově kráčí v aktuálním stylu značky, příbuzného hledejme u nového Peugeotu 308.

Foto: Opel

Opel Astra nové generace

Článek

Astra podobně jako menší corsa či mokka podstoupí logické změny směrem k technice skupiny PSA, respektive francouzsko-německé části gigantu Stellantis. Místo techniky, kterou si současná generace veze ještě z dob pod křídly General Motors, dostane inovovanou modulární platformu EMP2, na které stojí nový Peugeot 308 nebo DS 4.

Příští Opel Astra bude kombík i plug-in hybrid, odhalil šéf značky

AutoMoto

Novou éru Opelu reflektuje také samotný design. S přídí zvanou Vizor, ostře řezanými LED svítilnami či jednoduše řešenou zádí připomene crossover mokka. Stejně tak v interiéru, kde se Němci pyšní dvěma obrazovkami spojenými do jedné souvislé plochy.

S novými základy lze očekávat zcela odlišnou techniku, novinka by měla mezigeneračně zhubnout, zdědit tříválcovou zážehovou dvanáctistovku, vznětovou patnáctistovku či plug-in hybridní ústrojí se zážehovou šestnáctistovkou.

DS 4 se představuje ve druhé generaci

AutoMoto

Zatímco současná generace sjíždí z pásů v Anglii a Polsku, výroba novinky začne už letos v německém Rüsselsheimu, po boku zmíněného prémiového příbuzného, hatchbacku DS 4. V příštích měsících čekejme úplnou premiéru, zatímco na český trh by se podle tuzemského dovozce nová astra měla dostat na začátku příštího roku.

Reklama

Související témata:

Související články

První jízda s novým Opelem Mokka: Jiná káva

Crossover segmentu B Opel Mokka přišel o písmeno X v názvu, což je však to nejmenší, co se mezigeneračně událo. Před plnohodnotným redakčním testem jsem horkou...

Výběr článků

Načítám