Hlavní obsah

Nový Mercedes-Benz E je venku, připomíná luxusní třídu S

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes dlouho napínal své fandy detaily vozu nové řady E, nyní je tajnostem konec. Na web se dostaly oficiální snímky vozu. Překvapení se nekoná. Třída E se snaží vypadat jako luxusnější třída S.

Foto: Mercedes-Benz

Nový Mercedes-Benz E

Článek

Stejně jako menší třída C, která byla představena nedávno, se i řada E snaží připodobnit svému nejluxusnějšímu sourozenci – S-Klasse. Velmi podobná silueta, světla i třeba nárazník jasně odkazují tímto směrem.

O voze toho zatím moc nevíme. Mercedes zatím tajnosnubně mlčí, ale bude jen otázka několika desítek minut či hodin, než vám přineseme lepší informace, které přijdou z oficiálního webu M-B.

Takže zatím to, co víme: novinka je o 43 mm delší než předchůdce (4923 mm), rozvor kol narostl o 65 mm (2939 mm). Vůz shodí dost kilogramů. Hovoří se přibližně o stovce. Samozřejmě záleží na verzi.

Foto: Mercedes-Benz

Nový Mercedes-Benz E

Foto: Mercedes-Benz

Nový Mercedes-Benz E

A těch samozřejmě bude zase požehnaně. Zajímavé bude třeba svezení s čtyřválcovým dieselem E 220d, který má mít výkon 143 kW a spotřebu pouhých 3,9 l na 100 km. Slabší diesel bude mít jen 110 kW (E 200d), silnější 190 kW (E 350d).

Benzínové agregáty nabídnou verzi E 200 (čtyřválec 135 kW), pak několik dalších čtyřválců zatím neznámých výkonů a na trh přijde i šestiválec E 400 s 245 kW. A samozřejmě nesmíme zapomenout ani na plug-in hybridní model.

Foto: Mercedes-Benz

Nový Mercedes-Benz E

Samozřejmě že zákazníci nebudou ošizeni o možnost vzduchového podvozku, devítistupňový automat, pohon všech kol nebo bezpečnostní vymoženosti. Auto třeba dokáže na dálnici samo přejet z pruhu do pruhu nebo bude možné auto parkovat z vnějšku jen pomocí klíčku. Jako klíč bude moci fungovat i mobilní telefon.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám