Hlavní obsah

Nový Hyundai Tucson bude podle automobilky revolucí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hyundai přijde s nástupcem Tucsonu už příští rok, po zhruba pěti letech na trhu. Má být zásadně odlišný ve vzhledu zvenčí i zevnitř a také bude mít více bezpečnostních technologií. O pohonu se však zatím jen spekuluje.

Foto: Hyundai

Současná generace Hyundai Tucson

Článek

Současný Hyundai Tucson neplní očekávání automobilky po stránce prodejů. A tak, i když jsou mu letos teprve čtyři, má příští rok dostat nástupce. A ten bude zásadně přepracovaný, uvádí web WhichCar s odkazem na Andrewa Tuatahiho, manažera produktového plánování u Hyundai.

„Je vizuálně velmi zajímavý. Myslím si, že se bude líbit velmi širokému publiku. Největší posun bude nejspíš v designu,” řekl Tuatahi. Podle jiných dostupných informací bude mít Tucson dělená přední světla, podobně jako současné Santa Fe.

Foto: Hyundai

Hyundai Santa Fe

Tomuto modelu se také přiblíží materiály v interiéru a máme čekat i nové rozvržení interiéru, zejména po stránce infotainmentu a přístrojového štítu. „Myslím si, že nyní působí jako nejstarší auto v segmentu, ale je jen tři a půl nebo čtyři roky staré. Je to ohromující, ale ano, očekávání se posunula,” komentoval současný vůz Tuatahi.

To bude odrážet zejména bezpečnostní výbavu. Příští Tucson má mít ve standardní výbavě autonomní nouzové brzdění a systém předcházení nehodám. O platformě, na které bude Tucson stát, nebo o motorech jsme se však nic nedozvěděli, alespoň prozatím; spekuluje se o určité elektrifikaci a možnosti pohonu předních, nebo všech kol.

Den v kůži montéra v Nošovicích aneb Jak jsem vyrobil Hyundai

AutoMoto

Anketa

Líbí se vám Hyundai Tucson a Santa Fe?
Ano, líbí se mi obě
64,7 %
Líbí se mi jen Santa Fe
4,9 %
Líbí se mi jen Tucson
8 %
Nelíbí se mi ani jedno
22,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7821 čtenářů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám