Hlavní obsah

Nový Dodge Viper není v plánu, hasí naděje Sergio Marchionne

Zpráva magazínu Car and Driver, která hovořila o znovuzrození Dodge Viper v roce 2021 a možném představení už příští rok v Detroitu, se podle slov šéfa koncernu FCA nezakládala na pravdě. Viper není v plánu, a už vůbec ne s „roztomilým” motorem, uvedl Marchionne.

Foto: Dodge

Dodge Viper gen. VX

Článek

Nedávná zpráva amerického magazínu Car and Driver dávala nové naděje všem fanouškům ikonického Dodge Viper, že za pár let bude na světě nástupce, byť už bez desetiválce. [celá zpráva]

Sergio Marchionne ovšem při představení strategie koncernu FCA do konce roku 2022 tyto zvěsti uvedl na pravou míru: „Nemáme to v plánu.” Na Twitteru to uveřejnil Todd Lassa z magazínu Automobile.

Marchionne popřel plány jak na Viper, tak i na to, že by nějaký nástupce měl dostat osmiválec. Takový motor dokonce označil za „roztomilý” - a vpravdě, vedle desetiválce o objemu 8,4 litru působí roztomile i 392 Hemi V8 s objemem 6,4 litru, který můžete mít v Challengeru SRT.

Podle šéfa koncernu FCA patřilo k důvodům ukončení výroby Viperu i to, že nevydělával dostatek peněz. Nezlomil však nad ním hůl zcela - uvedl, že by byl rád, kdyby FCA našlo způsob, jak ho oživit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám