Hlavní obsah

Nový Citan letos dorazí i jako elektromobil. Mercedes ukazuje snímky prototypů

Novinky, Daniel Havlina

Mercedes oficiálně oznámil, že v druhé polovině roku 2021 představí novou generaci svého kompaktního užitkového modelu Citan i jeho elektrickou verzi eCitan. Právě druhý zmíněný vůz automobilka poodhalila na sociální síti LinkedIn v maskování.

Foto: Daimler

Mercedes-Benz eCitan

Článek

Menší dodávka Citan se stane staronovým členem portfolia dodávek od Mercedes-Benz. Svými rozměry vůz připomíná například konkurenční Volkswagen Caddy. Citan je ale na rozdíl od něj připraven přinést i plně elektrickou verzi.

Mercedes poutá na novou třídu T, vznikne ve spolupráci s Renaultem

AutoMoto

Mercedes v tiskové zprávě uvádí, že i když se bude jednat o dodávku, nebude u něj scházet osobitý design, luxus, konektivita a bezpečnost, na které jsme u Mercedesu zvyklí.

Inženýři uvádějí, že vozidlo bude mít po obou stranách posuvné dveře a také nízkou nakládací hranu kufru. Elektrická verze by měla sloužit hlavně pro nákladní dopravu po městech. Mercedes ji nabídne různým přepravním firmám, kurýrním službám nebo přepravcům jídel.

Renault Kangoo se ukazuje v nové generaci, doprovodí ji i jednodušší model Express

AutoMoto

Nový Citan bude opět postaven na základech Renaultu, za blízkého příbuzného tak znovu lze považovat novou generaci modelu Kangoo. Po vzoru většího modelu Vito a třídy V se i užitková a osobní verze zřejmě oddělí – vedle citanu má stát i osobní třída T.

Foto: Daimler

Mercedes-Benz eCitan

Foto: Daimler

Mercedes-Benz eCitan

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám