Hlavní obsah

Nový Aston Martin DB11: další turbo na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ženeva

V úterý začal autosalon v Ženevě. A na něm se představuje velká spousta superrychlých a superdrahých vozů. Mezi nimi je i Aston Martin DB11. Máme těsně před premiérou jeho první fotky.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB11

Článek

Nový Aston Martin nebude tak výrazně jiný, jakým byl unikát pro Jamese Bonda. Jedenáctka tak nějak rozvíjí odkaz DB8, které bylo ve své době ikonou třídy GT. Ale na první pohled je jasné, že jde o nové auto. Na první pohled také poznáte, že jedenáctka je něco unikátního. Jak? Stačí se podívat na oblouk nad dveřmi v kontrastní barvě, který přechází až dozadu. Nebo na vstup vzduchu u C-sloupku. Nebo se podívejte na záď, kde odtrhová hrana je součástí zadních světel.

Aston Martin DB11 je prostě auto, které lze na rozdíl od mnoha řad minulých generací rozpoznat na první pohled.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB11

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB11

Samozřejmě, že auto dostalo takové vychytávky, jako je zadní výsuvné křídlo, které se samo aktivuje při vyšších rychlostech. Očekáváme, že auto dostane nejmodernější laserové světlomety.

To hlavní na autě je ovšem motor. Opět jde o vidlicový dvanáctiválec, ale tady s objemem 5,2 litru a s dvojicí turbodmychadel. Výkon má 447 kW a točivý moment 700 Nm. Je to úplně nová jednotka, která spolupracuje s úplně novou převodovkou od ZF. Je to osmistupňový automat. Auto dokáže zrychlit z 0 na 100 km/h za 3,9 sekundy a jet maximálně 322 km/h.

Později by prý měl do auta doputovat menší osmiválec o objemu čtyři litry, který bude původem z AMG-Mercedesu. Ale bude naladěn přímo pro Aston Martin.

Foto: Aston Martin

Aston Martin DB11

Reklama

Výběr článků

Načítám