Hlavní obsah

Nové kupé Nissan 370Z stojí méně než milión korun

Novinky, Martin Žemlička

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nissan 370Z, jedno z napjatě očekávaných sportovních aut letošního roku, se začne prodávat od pondělí. Zajímavá je cena, která se nyní - narozdíl od minulé generace - vejde pod milión korun. Šestiválcové kupé má výkon 331 koní. Mezi jeho konkurenty patří BMW Z4 nebo Audi TT.

Článek

Jak napovídá už jeho název, Nissan 370Z má pod kapotou 3,7 litrový benzínový šestiválec s technologií VVEL (Variable Valve Event and Lift – systém ventilového rozvodu s proměnným zdvihem a časováním). Nejvyšší výkon činí 331 koní, točivý moment dosahuje hodnoty 366 Nm. 

Poháněná jsou samozřejmě zadní kola, převodovka je manuální a má šest stupňů. K dispozici je i sedmistupňový automat. Vylepšená 6rychlostní manuální převodovka s úzkým odstupňováním je vybavená systémem automatické synchronizace otáček při řazení (tzv. Synchro Rev Control). Systém při řazení automaticky reguluje otáčky motoru a cíleně je ladí pro následující převod – v podstatě jde o řazení s meziplynem.

Nová 7rychlostní automatická převodovka modelu 370Z má manuální a automatický režim. Je rovněž vybavená systémem automatické úpravy otáček při podřazování (DRM).

Výrobce vylepšil i zpracování interiéru, jenž bylo v jinak famózním předchůdci 350Z mizerné - výběrem materiálů i dílenským zpracováním.

Cena 990 000 je rozhodně zajímavá, je to méně, než kolik dáte za podobně výkonné kupé u konkurence. Například šestiválcové Audi TT s výkonem 250 koní je oproti Nissanu 370Z o celých 209 tisíc korun dražší.

FOTO: Nissan

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám