Hlavní obsah

Nové Defendery v praxi. Dva spolehlivě vyprostily 20 tun těžký náklaďák z písku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na internetu se objevilo video z pouště Namib, které dodalo novému Land Roveru Defender pořádnou dávku reputace. Dva testovací vozy totiž během expedice v Africe pomohly uvízlému kamionu z nouze.

Foto: Land Rover

Land Rover Defender (Ilustrační foto)

Článek

K celé události mělo dojít na začátku března na předprodejním testování  spojeném s exhibicí nového Land Roveru Defender v africké Namibii, konkrétně uprostřed pouště Namib. Expedice při svém putovaní narazila na řidiče kamionu, který uvízl ve vyschlém řečišti a tři dny byl v poušti bez dostatku jídla, pití a bez možnosti komunikace.

Expedice proto zapojila do práce dva nové Land Rovery Defender D240 a P400 S a s pomocí provazů a notné dávky síly a točivého momentu nákladní automobil vyprostila z písečné a blátivé pasti, přičemž vše natáčeli nevěřící přítomní.

Land Rover ukazuje Defender v nové bondovce. Při natáčení dostal za uši

AutoMoto

Podle oficiálních údajů by měl mít nový Defender tažnou sílu 3,5 tuny. Nákladní vůz s návěsem musel vážit minimálně 20 tun, a navíc ho dvě auta vytáhla z hodně nepříjemného podloží.

Celou situaci v poušti zaznamenal profesionální fotograf Damian Blakemore, který z výkonu Defenderu zůstal v šoku ještě nějakou chvíli. „To je auto, skvělý tým,“ napsal k fotografiím.

Třídveřový Range Rover automobilka odpískala, úpravce jej tak staví na zakázku

AutoMoto

Zákazníci v Evropě se na nový Defender mohou těšit už toto jaro s tím, že verze s kratším rozvorem kol přijde v létě.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám