Hlavní obsah

Nové Audi Q3 je venku, je větší a hezčí

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Audi odhalilo druhou generaci modelu Q3. Té první se prodalo zhruba 1,1 miliónu kusů, novinka do prodeje zamíří na podzim. Stručně řečeno: je prostornější a na poměry Audi má docela odvázaný design.

BEZ KOMENTÁŘE: Audi Q3 (2018)Video: Audi

 
Článek

Vnějším designem také začneme: proti první generaci jsou tytam hranaté a konzervativní tvary. Výrazná osmiúhelníková maska chladiče Singleframe, velké otvory pro přívody vzduchu nebo „vykousnuté” světlomety s malým spodním prolisem. Tohle se určitě povedlo a vidíme tam lehkou inspiraci z nejnovější Q8. Světlomety jsou vždy s technologií LED, za příplatek s technologií Matrix LED.

K dispozici navíc bude exteriérový paket S line, který přinese výraznější nárazníky, prahové lišty a difuzor. Celkem si zákazníci mohou vybírat z jedenácti barev laku karoserie, největší kola mají průměr 20 palců. Interiéry Audi působí luxusně posledních patnáct let vždy, v případě nové Q3 nám jeho pojetí připomíná nejluxusnější model v nabídce, sedan A8.

Foto: Audi

Audi Q3 (2018)

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Audi Q3 2.0 TFSI

Narostla ve všech směrech

Proti předchůdci je nová Q3 s délkou 4485 milimetrů delší o 97 milimetrů. Vnější šířka se zvětšila o 18 milimetrů na 1849 milimetrů, výška je o pět milimetrů nižší (nyní 1 585 mm). Audi Q3 je v nové generaci celkově výrazně větší, vždyť rozvor náprav se natáhnul o 78 mm na nynějších 2 681 mm.

Foto: Audi

Audi Q3 (2018)

Zadní sedačky jsou standardně posuvné, takže si můžete buď zvětšit prostor pro nohy v druhé řadě nebo naopak zvětšit prostor pro zavazadla. Kufr má základní objem 530, při posunutých sedadlech vpřed až 675 litrů. Pokud je navíc sklopíte, dostanete velice slušných 1 525 litrů.

Tři benzínové, jeden naftový motor

Pro Q3 jsou k dispozici čtyři motorizace (vždy čtyřválcové a přeplňované turbodmychadlem), z nichž jen jedna je naftová. Později přijdou i sportovní verze, včetně RS.

Základem je patnáctistovka, dobře známá třeba ze Škody Karoq. Nabízí 110 kW / 150 koní a točivým momentem 250 newtonmetrů. K dispozici bude s automatem i manuální převodovkou, poháněná má pouze přední kola.

Foto: Audi

Audi Q3 (2018)

Foto: Audi

Audi Q3 (2018)

Dále je zde verze s dvoulitrovým TFSI, standardně dodávaná se sedmistupňovým S tronicem a pohonem všech kol. Slabší ze dvou nabízených verzí má výkon 140 kW (190 k) a maximální točivý moment 320 Nm. Výkonnější provedení téhož motoru je pak naladěno na 169 kW (230 k) a 350 N.m.

Q3 bude Audi produkovat ve svém maďarském závodě v Győru; do prodeje zamíří na podzim.

Anketa

Ohodnoťte vnější vzhled nové Audi Q3 (známkování jako ve škole)
1
100 %
2
0 %
3
0 %
4
0 %
5
0 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasoval 1 čtenář.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám