Hlavní obsah

Nová Škoda Octavia bude odhalena začátkem listopadu

Čtvrtá generace bestselleru Škoda Octavia bude odhalena 11. listopadu v Praze, jak potvrdil zástupce automobilky. Očekáváme decentnější příď a konvenční motory pod kapotou; plug-in hybrid by se mohl objevit později.

Foto: CarPix pro Novinky.cz

Příď nové Octavie už nebude tak kontroverzní.

Článek

Sedm let po premiéře třetí generace a téměř jedenašedesát let od doby, kdy se jméno Octavia objevilo poprvé, bude odhalena nová generace tohoto českého bestselleru. Stane se tak 11. listopadu 2019 v Praze.

Škoda ve Frankfurtu novou Octavii neukazuje, připomíná ale 60. výročí

Autosalon Frankfurt

První novodobá Octavia byla pro automobilku enormně důležitým autem a v nabídce zůstává klíčovým dílkem dodnes – dlouhodobě je v Česku nejprodávanějším autem vůbec. V nové generaci by se měla posunout na trhu o kousek výše, aby si s modelem Scala vzájemně nekradly zákazníky.

Foto: CarPix pro Novinky.cz

Záď je zatím největší záhadou, ovšem počítejme s nápisem místo loga automobilky.

Automobilka tedy pochopitelně chce při odhalení novinky pozornost celého světa, takže ji nepřivezla na frankfurtský autosalon, ale odhalí ji zvlášť. Podobně jako to Volkswagen plánuje udělat s Golfem osmé generace, ten také ve Frankfurtu nebyl a měl by být odhalen někdy v průběhu října.

Octavia slaví šedesát let, pro Škodu znamenala konec jedné éry

AutoMoto

Golf s Octavií do značné míry souvisí – oba tyto vozy stojí na platformě MQB a sdílí značnou část techniky. Co konkrétně pod kapotou můžeme očekávat, ale zatím svět neví přesně; očekávány jsou benzinové motory TSI o objemu 1,5 a 2 litry a dvoulitrové TDI a později také plynová a plug-in hybridní varianta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám