Hlavní obsah

Nová Octavia RS se poprvé ukáže v červenci na festivalu v Goodwoodu

Novinky, maž

Škoda potvrdila, že nejrychlejší octavia se ve světové premiéře představí na festivalu rychlosti v britském Goodwoodu. Ten se letos koná od 11. do 14. července.

Foto: Škoda Auto

Upoutávka na světovou premiéru Octavie RS.

Článek

Třetí generace Octavie RS bude nejrychlejším modelem v historii mladoboleslavské automobilky. Přesné hodnoty ale zatím Škoda tají a nechává si je na tradiční festival v Goodwoodu, kde jsou k vidění zajímavá sportovní auta, ať už historická či úplně nová. Zde se Octavia RS ukáže ve světové premiéře, patrně hned při zahájení festivalu (11. července).

Současnou, tj. odcházející generaci Octavie RS pohání buď dvoulitrový turbodiesel (125 kW / 170 k) nebo dvoulitrový přeplňovaný benzínový čtyřválec (147 kW / 200 k). Podle našich informací půjde opět o čtyřválcový dvoulitr TSI, ovšem nové generace. Ten lze naladit na zajímavé výkony, například v nové generaci Golfu R dostane výkon 270 koní (199 kW) a 350 Nm točivého momentu.

V Octavii RS (na některých trzích se označuje vRS kvůli sporům o ochrannou známku) by podle našeho odhadu mělo být naladění na 250 koní. Díky tomu zvládne tento model zrychlit na „stovku“ za šest sekund, nejvyšší rychlost bude elektronicky omezena při 250 km/h.

Ze zákulisních zdrojů víme, že vznikne i dieselová verze a v nabídce pro Octavii RS bude i kombi. Prodej by měl být zahájen koncem letošního roku, verze 4x4 v nabídce nebude.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám