Hlavní obsah

Nová Kia Sorento se odhalí v únoru, hybridy přijdou později

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kia Sorento, ač sotva pětiletý vůz, je v nabídce značky nejstarší, a tak letos dostane novou generaci. Má přijít jak s dieselem, tak i s více verzemi hybridu pod kapotou. Poprvé novinku uvidíme v půlce února v Koreji.

Foto: Kia

Kia (Ilustrační foto)

Článek

Největší SUV evropské nabídky značky Kia není zas tak staré; na trh přišlo v roce 2016 a v roce 2018 prošlo drobným faceliftem. Přesto je nová generace téměř hotová - má se představit 17. února letošního roku. Tvrdí to web KoreanCarBlog s tím, že plachty mají být z vozu strženy v domovské Jižní Koreji.

Ilustrace ukazuje, jak by nové Sorento mohlo vypadat; ve skutečnosti asi bude novinka trochu odlišná, jak je obvyklé, ale příď by mohla být té reálné dost blízko. Jiný, starší obrázek totiž údajně ukazuje skutečné přední světlo.

Pod kapotou se dá zprvu očekávat 2,2litrový turbodiesel, ale elektřina na sebe nenechá dlouho čekat. Konkrétně do května, kdy se mají představit hybridní a plug-in hybridní varianty.

Podle již zmíněného korejského webu mají využívat 1,6l přeplňovaný benzínový čtyřválec a celkový výkon ústrojí má být okolo 220 koní.

Hovoří se o střeše pokryté solárními panely k dobíjení baterie za slunečných dní. A údajně je ve hře i verze s vodíkovými palivovými články. Ostatně, taková informace nepřichází poprvé - v roce 2017 psal např. web AutoNews o tom, že Kia by měla takový vůz do tří let uvést na trh.

Foto: Kia

Dosavadní Kia Sorento

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám