Hlavní obsah

Nová edice Fiatu 500 nabízí sladký život, Dolcevita opět hraje na detail

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fiat 500 v novodobém vydání nestárne. A dost možná za to může i množství speciálních edic, které retro prcka neustále osvěžují a ukazují jej v nových barevných kombinacích. A že na tohle Italové cit mají, ukazuje verze Dolcevita.

Foto: Fiat 4x

K mání je nová edice ve dvou karosářských verzích.

Článek

Spočítat všechny limitované edice moderního Fiatu 500 je snad nadlidský úkol. Italové to proto udělali za nás, už je jich přes třicet. Malý retro vůz se zkrátka na speciální zkrášlení hodí. Fiat nyní představuje edici Dolcevita.

Foto: Fiat

Kolem vozu se line červený pruh.

Má oslavit 62. výročí od představení původní pětistovky. A to v námořnickém stylu. Lak je bílý, a kolem dokola jej zdobí červená linka. Verze C, tedy jakýsi polokabriolet, má tmavě modrou látkovou střechu s bílými pruhy.

Foto: Fiat

Kabriolet má speciálně vyvedenou i střechu.

Foto: Fiat

Dřevo a béžová kůže, tady se hraje na styl.

Uvnitř najdete béžové retro sedačky s červeným lemováním a speciální dřevěný dekor palubní desky. Na výběr je ze čtyř motorových variant, můžete mít litrový atmosférický tříválec s výkonem 51 kilowattů, přeplňovaný dvouválec o objemu 0,9 litrů s výkony buď 51 nebo 63 kilowattů, nebo také plynovou verzi s dvanáctistovkou.

Zatím není jasné, v jakém počtu se bude verze prodávat, ani s jakou cenovkou. Na trh by se měla ale dostat ještě letos.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám