Hlavní obsah

Nissan svolává k opravě přes dva milióny vozů, v ČR necelou tisícovku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio
Aktualizováno

Japonská automobilka Nissan Motor svolává 2,14 miliónu vozů k opravě problému se zapalováním, který může vést ke zhasnutí motoru. Opatření se týká Asie, Severní Ameriky a Evropy. V Česku svolá Nissan necelou tisícovku vozů.

Článek

České zastoupení japonské automobilky Nissan svolá v Česku k opravě zapalování zhruba 860 aut. Uvedl to šéf tuzemského zastoupení značky Petr Ouška. "Není to vyloženě svolávací akce kvůli něčemu nebezpečnému, je to jen výměna pojistkové skříně, což má zajistit lepší fungování startování," uvedl Ouška. Akce se v ČR týká především modelů Micra a Navara, do servisu bude povolán i jeden vůz modelu Pathfinder.

Celosvětově se oprava startování týká zhruba tuctu modelů Nissanu. Téměř 835 000 svolávaných vozů bylo vyrobeno v Japonsku, 762 000 v Severní Americe a 354 000 v Evropě, napsaly ve čtvrtek agentury AP a Reuters.

Nissan zároveň oznámil, že v souvislosti s tímto problémem zatím nebyly hlášeny žádné nehody. To potvrdil i Ouška, podle něj se u automobilů prodaných v tuzemsku žádné problémy neobjevily.

Zprávy o svolávání automobilů k opravám se dostaly do centra pozornosti poté, co byla největší světová automobilka Toyota Motor nucena svolat po celém světě přes osm miliónů vozů kvůli problémům s nechtěným zrychlováním. Japonská Toyota byla přitom do té doby pověstná kvalitou svých vozů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám