Hlavní obsah

Toyoty opět míří do servisů. Kvůli brzdám a palivovým čerpadlům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská automobilka Toyota Motor svolá po celém světě k opravě zhruba 1,5 miliónu vozů kvůli problémům s brzdami a palivovými čerpadly. Opatření se týká především Spojených států a Japonska a zahrnuje rovněž luxusní automobily Lexus.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Toyota, ilustrační foto

Článek

Problémy s kvalitou automobilů firmy Toyota se již dříve dostaly do středu pozornosti poté, co byla společnost kvůli potížím s nechtěným zrychlováním nucena svolat po celém světě k opravě přes osm miliónů vozů, z toho zhruba šest miliónů ve Spojených státech. Za nechtěným zrychlováním stojí vadné plynové pedály a problémy s podlahovou krytinou, která může plynový pedál zablokovat.

Automobilka v dubnu souhlasila se zaplacením rekordní pokuty 16,4 miliónu dolarů (zhruba 290 miliónů Kč), kterou jí kvůli údajnému zatajování problémů s vadnými pedály vyměřily úřady ve Spojených státech. Odmítla však obvinění americké vlády, že porušila zákon.

Toyota je nyní největší automobilkou na světě. Svou vedoucí pozici si vybudovala nabídkou bezpečných a spolehlivých automobilů za přijatelnou cenu. Rozsáhlá svolávání automobilů k opravě však mají negativní dopad na její pověst výrobce kvalitních vozů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám