Hlavní obsah

Nissan Qashqai dostal nový hybridní pohon

Japonský Nissan pro svůj oblíbený crossover Qashqai uvádí zcela nový motor. Drží se přitom trendu elektrifikace a přichází s hybridní jednotkou nabízející netradiční pojetí pohonu.

Foto: Nissan

Nissan Qashqai e-Power

Článek

Nový Nissan Qashqai dorazil na trh v minulém roce a už tehdy byla japonská automobilka rozhodnuta u svého crossoveru aplikovat plán na elektrifikaci. Vůz se například už od začátku nedá pořídit s dieselovým motorem a i základní pohonné ústrojí nabízí minimálně mild hybridní agregát s napětím 48V.

V letošním roce qashqai navíc ještě podtrhne své elektrické ambice, protože Nissan pro něj představuje nový hybridní motor e-Power, který se muže pyšnit poměrně zajímavou koncepcí.

Nissan Juke má po modernizaci i nový hybridní pohon

AutoMoto

Funguje sice jako běžný hybrid na bázi spolupráce mezi elektromotorem a spalovacím agregátem, ale mění se forma pohonu kol. O sílu, jenž se přenáší na kola, se totiž u koncepce e-Power stará výhradně elektrická jednotka.

Benzínová patnáctistovka zprostředkuje pouze výrobu elektrické energie ukládané do baterií. Podobný motor už Nissan použil u modelu Note, ovšem s menším spalovacím motorem. U crossoveru qashqai systém poskytuje výkon 190 koňských sil.

Nissan začal vyrábět nový qashqai, v Británii se i vyvíjel

AutoMoto

Díky tomuto konceptu má jízda připomínat elektromobil. Motor u nového qashqai funguje v souvislosti na tom, kolik energie potřebuje k provozu elektrický agregát, což podle výrobce vede k extrémně hospodárnému provozu a maximální efektivitě vozu.

Hybridní qashqai na evropský trh dorazí v polovině letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám