Hlavní obsah

Neviditelný facelift, ale změny jsou uvnitř. Mazda6 dorazila do Los Angeles

Novinky, maž

Na právě zahájeném autosalonu v Los Angeles představila japonská Mazda omlazenou řadu 6. Změny se na vnějším designu hledají obtížně, hlavní změnou je nový přeplňovaný benzínový agregát.

Foto: Mazda

Mazda6 (2017)

Článek

Větší mřížka chladiče je patrně jedinou změnou na vnějším designu. Standardem jsou nyní LED světlomety, mlhovky jsou jinak umístěné. Na výběr jsou dále kola v odlišném designu (17 - 19 palců) a tím výčet změn viditelných na první pohled končí. Hlavní změnou je totiž nový agregát.

Jde o turbodmychadlem přeplňovanou jednotku Skyactiv-G 2.5 T, která doplňuje 2,5litrový atmosféricky plněný motor. Nový motor nabídne výkon 186 kW (253 k) a největší točivý moment 420 Nm. V rychlostech do 80 km/h se při menším vytížení odpojí polovina válců, změna by podle automobilky měla být neznatelná. Tento motor je zatím spojen výhradně s šestistupňovou automatickou převodovkou.

Foto: Mazda

Mazda6 (2017)

Foto: Mazda

Mazda6 (2017)

Vylepšený podvozek, drobné korekce uvnitř

Zrychlení, spotřebu ani nejvyšší rychlost zatím Japonci neprozradili. Víme však, že k provozu stačí benzín s oktanovým číslem 87 (což odpovídá zhruba evropskému naturalu 95). S nižším oktanovým číslem má tento motor snížený výkon (Mazda udává 227 koní), pro plný výkon je potřeba alespoň 93 oktanů (odpovídá evropským cca 97 oktanům).

Mazda tvrdí, že podvozek u nové „šestky” bude přenášet méně vibrací a hluku. Zároveň by měli majitelé dostat lépe naladěné řízení. Osmipalcový displej multimediálního systému má lepší pozorovací úhly, jinak zůstal nezměněn a v nabídce je ještě sedmipalcová varianta. Korekcemi naopak prošly výdechy klimatizace a její ovladače. Interiér je díky tomu o něco pohlednější.

Modernizovaná Mazda6 se prozatím bude prodávat na domácím japonském trhu a v USA. Kdy dorazí na Starý kontinent zatím není zřejmé.

Foto: Mazda

Mazda6 (2017)

Foto: Mazda

Mazda 6 se prodává i v USA

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám