Hlavní obsah

Netradiční svolávací akce. Bentley hledá jediné auto

Novinky, Daniel Havlina

Britská luxusní automobilka Bentley vyhlásila svolávací akci pro jediný kus svého modelu Flying Spur, u kterého má podezření na potenciální pochybení ve výrobě. Ve světě aut se přitom svolávají často i desetitisíce vadných kusů najednou.

Foto: Bentley

Bentley Flying Spur.

Článek

O svolávací akci Bentley informoval americký server pro silniční bezpečnost NHTSA, pomocí kterého britská prémiová automobilka jeden jediný kus svého luxusního modelu Flying Spur hledá. Jedná se o vůz vyrobený v roce 2020.

Bentley Bentayga do zásuvky má po faceliftu

AutoMoto

Podle dostupných informací má Bentley podezření na to, že by mohla být u auta špatně svařena palivová nádrž, kterou automobilce dodává externí společnost.

„Během výrobního procesu u dodavatele palivových nádrží nemusel být proces svařování nádrže proveden dle příslušných specifikací. Z tohoto důvodu nemůžeme zajistit dlouhodobou odolnost palivové nádrže,“ zdůvodňuje podle NHTSA sama automobilka.

Santovo Bentley. Speciální Flying Spur má na přídi sošku soba

AutoMoto

Svolávací akce nejsou v automobilovém světě ničím výjimečným. Velké automobilky v obřím objemu výroby občas pochybí a následně svolají do servisů tisíce, desetitisíce i statisíce aut najednou. Bentley je na tom evidentně jinak.

Je ovšem nutné vzít v potaz i cenu vyrobeného kusu. Model Flying Spur se v České republice prodává s motorem V8 od 4 963 000 korun a za model s motorem W12 je nutné ještě milion připlatit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám