Hlavní obsah

Nejsilnější Audi TT-RS má mít 340 koní

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na třetí čtvrtletí příštího roku ohlásila automobilka Audi prodej nejsilnějšího vozu Audi TT všech dob, přesný údaj o jeho výkonu však nezveřejnila. Oficiálně je údaj tajný stále, prakticky však už informace nejen o výkonu nového vozu "prosákly".

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Audi TTS - prozatím nejvýkonnější TéTéčko

Článek

Podle serveru WorldCarFans už německý výrobce obeslal dealery a potřebné údaje o novém voze jim sdělil.

Audi TT RS má pohánět benzínový pětiválec s objemem dva a půl litru - 2,5 TFSI. Převodovka bude šestistupňová, zpráva se ovšem nezmiňuje, zda bude manuální nebo automatická - první varianta by samozřejmě byla pro všechny milovníky rychlých automobilů skvělá.

Pětiválec má mít finální výkon 340 koní a působivý točivý moment 450 Nm. Z klidu na stovku má TT-RS stačit 4,5 vteřin, maximální rychlost je klasicky omezena na 250 kilometrů v hodině. Hovoří se o spotřebě kolem deseti litrů, ale to budou spíše teoretické úvahy, založené na laboratorních výsledcích z motorové brzdy.

Interiér by měl být klasický jako v ostatních TT, očekávat lze sportovnější sedačky s výborným bočním vedením. Základní kola jsou osmnáctipalcová. Více informací zpráva neuvádí, nezbývá tedy než si počkat na oficiální informace.

Reklama

Související témata:

Související články

Audi TT i s turbodieselem

Kupé Audi TT dostane jako pohonnou jednotku i turbodiesel. Automobilka představila vůz, jenž dostane dvoulitrový vznětový agregát se 125 kW.

Výběr článků

Načítám