Hlavní obsah

Nejoblíbenější AUTOMOBIL 4x4 - výsledky čtenářské ankety

– BRNO

Galavečer při zahájení veletrhu AUTOSALON Brno 2003 přinesl slavnostní vyhlášení výsledků druhého ročníku čtenářské ankety o nejoblíbenější AUTOMOBIL 4x4 roku 2003 v kategoriích SUV, Off-road a Pick-up. Letos přinesla anketa novou kategorii - nejoblíbenější čtyřkolka.

Foto: z webu KJM

Z návštěvy kosmonautů v KJM v roce 2010

Článek

Vyhlašovatelem druhého ročníku ankety byla opět redakce časopisu 4x4 Automagazín. Hlavním mediálním partnerem byla TV PRIMA a dalšími partnery radio IMPULS, časopis Auto, motor a sport, Mladý svět, Tv Tip seriál a časopis Profit. Čtenáři měli možnost hlasovat prostřednictvím hlasovacích lístků a e-mailu.  Hlasovací lístky budou slosovány a vítězové obdrží hodnotné ceny.

Kategorie SUV

Do této kategorii patří vozy s pohonem všech kol a prostornou karoserii kombi nebo van, které se hodí jen do lehčího terénu a o to lépe se chovají na silnici. Jejich konstrukce je víceméně odvozena od osobních vozů, tzn., že mají samonosnou karoserii, nezávislé zavěšení kol a v převážné většině převodovku bez terénní redukce.

V této katagorii získal nejvíce hlasů vůz VOLVO XC 90. Na druhém místě se umístil loňský vítěz vůz BMW X5 a na třetím Audi allroad quattro. Na dalších místech pak Nissan X-trail, Land Rover Freelander, Honda CR-V, Subaru Forester, Toyota RAV4 a další.

Hlavní manažer AUTOSALONU Ing. Jiří ČIKL předával diplom a plaketu  generálnímu řediteli Volvo Auto Czech panu Desmond Mullanovi. Předání ceny se také zúčastnil Tomáš Dvořák, který jezdí ve voze VOLVO XC70.

Kategorie Off-road

Do této kategorie byly vybrány automobily s pohonem všech kol a karoserii kombi, jejichž konstrukce je uzpůsobena pro pohyb ve velmi náročném terénu, k tomu slouží odolná a pevná konstrukce ( většinou žebřinový rám a tuhé nápravy) a účinná redukční převodovka.

V této kategorii získal nejvíce hlasů vůz Volkswagen TOUAREG. Na druhém, místě se umístil automobil Nissan Patrol GR a na třetím místě Jeep Grand Cherokee. Na dalších místech pak Toyota Land Cruiser, Mercedez-Benz třídy M, Mitsubishi Pajero, KIA Sorento, Jeep Cherokee, Porsche Cayenne a další.

Cenu vítězné značce předával zástupce TV PRIMA  Jan Kvartek cenu převzal generální ředitel Import Volkswagen Group pan Rudolf Javurek.

Kategorie Pick-up

V základní výbavě mají tyto vozy otevřenou ložní plochu. Jedná se o užitkové automobily s pohonem všech kol a karoserii pick-up. O jejich konstrukci a jejich pohonu platí to samé, co o kategorii off-road.

V této kategorii získal nejvíce hlasů vůz NISSAN-Pick-up. Na druhém místě se umístil vůz  Mitsubishi Pajero Pick-up, na třetím místě  Toyota Hilux a na dalších místech  Ford Ranger, Land rover Defender a Mazda B-Fighter.

Diplom a plaketu předával zástupce šéfredaktora časopisu 4x4 Automagazín  Jiří Kaloč  výkonnému  řediteli  Nissan ČR, Lubomíru Tvardíkovi.

Cenu za absolutně nejoblíbenější čtyřkolku předával šéfredaktor časopisu 4x4 Automagazín  Petr Zikmund generálnímu řediteli Rudolfu Javurkovi.

Z několika tisíc došlých hlasovacích lístků vyhodnotili čtenáři jako nejoblíbenější vůz s pohonem všech kol Volkswagen TOUAREG.  Na druhé místo v absolutním pořadí se zařadil automobil VOLVO XC90 a na třetí BMW X5.

Kompletní výsledky čtenářské ankety budou zveřejněny v letním dvojčíslí časopisu 4x4 Automagazín.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám