Hlavní obsah

Nejhezčí škodovka? Ilustrace odkryla Kodiaq Coupé

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, že kodiaq vznikne ve dvou karosářských verzích, už automobilka oficiálně potvrdila. Atraktivněji střižená a výhradně pětimístná verze zatím byla potvrzena jenom pro čínský trh, o prodeji v Evropě Škodovka intenzivně přemýšlí.

Foto: Theophilus Chin

Škoda Kodiaq Coupé (digitální ilustrace)

Článek

Problém evropské varianty pseudokupé odvozeného z kodiaqu je paradoxní, ale pochopitelný. Jsou jím výrobní kapacity: české továrny škodovky jsou tak vytížené, že by tuto verzi nebylo kde vyrábět. Varianty pro čínský trh se budou včetně pseudokupé od začátku příštího roku montovat v tamním závodě.

Škoda zatím Kodiaq Coupe oficiálně nepředstavila. Theophilus Chin, automobilový manipulátor z Malajsie, nyní světu ukázal svou představu dynamicky střiženého kodiaqu. Při tvorbě se inspiroval přirozenými konkurenty této verze kodiaqu: tedy modely Range Rover Evoque, BMW X4 nebo Mercedes-Benz GLC Coupe.

Foto: Theophilus Chin

Škoda Kodiaq Coupé (digitální ilustrace)

Vzhledem k neustále rostoucím prodejům vozů kategorie SUV lze předpokládat, že tento model by se Škodě vyplatil nejenom z čistě finančních důvodů, ale rovněž by značce přinesl více emocí.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Škoda Kodiaq se ukázal na pařížském autosalonu. Jde o jeho výstavní světovou premiéru.

Reklama

Výběr článků

Načítám