Hlavní obsah

Nejdrsnější Mercedes shodil střechu. AMG GT R Roadster umí 317 km/h

Právo, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mercedes-AMG GT R je vrcholem sportovního oddělení třícípé hvězdy. Nyní je k dispozici i v otevřené verzi Roadster. Na ženevském autosalonu se představuje jako limitovaná edice.

Foto: Mercedes-AMG 3x

Verze R umí až 317 km/h.

Článek

Mercedes-AMG dále rozšiřuje řadu GT. A to nejen co se čtyřdveřové verze týče, ale i v rámci Roadsteru. I ten totiž po vzoru kupé dostává vrcholnou verzi R. Od standardní verze se na první pohled liší jinou maskou chladiče, odlišně barvenými zrcátky, spoilerem a dalšími detaily. Ovšem o to tu v podstatě nejde.

Roadster totiž díky erkové kúře dostal silnější pohon. Čtyřlitrový osmiválec se dvěma turbodmychadly nyní umí 585 koňských sil a 700 newtonmetrů maximálního točivého momentu. Spojen je opět s dvouspojkovou sedmistupňovou převodovkou. Zrychlení z nuly na sto zabere 3,6 sekund, maximální rychlost činí 317 kilometrů za hodinu.

Foto: Mercedes-AMG

Zadní přítlačné křídlo nepřehlédnete.

Foto: Mercedes-AMG

Uvnitř se nic zásadního nemění.

Ostřejší zvuk zajistí titanový výfuk, standardem je také ostřejší naladění podvozku s adaptivními tlumiči, natáčením zadních kol a zadním samosvorným diferenciálem. Stabilitě pak pomáhá aktivní aerodynamika. Po premiéře v Ženevě startují objednávky na pouhých 750 kusů, které budou celosvětově k mání za zatím neupřesněnou cenu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám