Hlavní obsah

Nástupce legendárního sporťáku od Nissanu bude ještě rychlejší

Novinky, maž

Nissan 350Z byl oblíben pro svůj vzhled, pohon zadních kol, nadprůměrné jízdní vlastnosti a koneckonců i skvělý 3,5 litrový šestiválec, který dával v základní verzi 280 koní. S netrpělivostí je proto očekáván jeho nástupce, který se objeví v příštím roce. Technické specifikace Nissanu 370Z automobilka tají, ale zveřejnila aspoň to, jak bude vypadat.

Článek

Nissan zveřejnil tři fotografie, ale kromě světové premiéry neupřesnil nic z technických specifikací. Víme tedy, že premiéra se odehraje na autosalonu v Los Angeles 19. listopadu.

Z názvu automobilu je jasné, že tentokráte bude pod kapotou 3,7 litrový motor (benzínový šestiválec). Výkon u vozu, který měl při vývoji kódové označení C53D, není zatím potvrzen. Spekuluje se o 340 koních v základu. Stejný motor má rovněž Infinity G37, americká verze nového „zetka“.

:. Nissan 370Z, nástupce excelentního 350Z Foto: Nissan

Poháněná jsou samozřejmě zadní kola, převodovka je manuální a má šest stupňů. Což je stejné jako u modelu 350Z. Nové "zetko" se dostane do prodejen na jaře 2009.

:. Nissan 370Z: kabina působí podobným dojmem jako minule. Foto: Nissan

Reklama

Související témata:

Související články

Nissan 350Z startuje

Vzrušující dvoumístný vůz klasické koncepce Nissan 350Z si mohou zákazníci u dealerů značky Nissan objednávat již nyní. První vozy budou na prodejnách...

V Goodwoodu budu dvě lahůdky od Nissanu

Na tradičním Festivalu rychlosti v Goodwoodu (7.-9. července) se představí několik velmi zajímavých vozů. Nissan sem přiveze hned dva koncepty - Murano...

Výběr článků

Načítám