Hlavní obsah

Najde Mercedes místo pro další model? CLE má zaplnit díru na trhu

Novinky, Daniel Havlina

Německá automobilka Mercedes-Benz údajně pracuje na zcela nové řadě ve svém portfoliu. Ta by podle zákulisních informací italského serveru Autoblog.it měla nést název CLE a velikostně tak zaujme místo mezi již existujícími modelovými řadami CLA a CLS.

Foto: Milan Lažanský, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Označení CLE zatím Němci nevyužili, byť ho mají registrované už delší dobu. Nyní se zdá, že k jeho představení skutečně dojde a nový model tak doplní již existující vozy CLA a CLS. Podle webu Autoblog.it. se pak bude překvapivě jednat o kabriolet, který nahradí současné generace modelů C a E bez střechy.

Mercedes zmodernizoval čtyřdveřové AMG GT

AutoMoto

Mimo kabrioletu vznikne podle Italů z tohoto auta ještě kupé, které rovněž na trhu nahradí kupé varianty řad C a E. Ze strany Mercedesu jde o zajímavý krok, neboť oba modely k sobě mají velmi blízko a mohly si navzájem krást zákazníky. Takto bude existovat už jen jediný model stojící velikostně mezi nimi. Není přitom jisté, že verze se dvěma dveřmi a bez střechy bude jediné, kterou model CLE přinese.

„V tomto segmentu vedle kupé a kabrioletu přijde ještě něco dalšího, ještě ale uplyne nějaký čas, než o tom budu moci hovořit,“ uvedl nejvyšší muž vývoje a výzkumu v Mercedes-Benz Marcus Schafer.

Mercedes potichu odhalil detaily dvanáctiválcového maybachu

AutoMoto

Podle dosud dostupných informací by mělo CLE dorazit na trhu v roce 2023. V současné době se ale můžeme těšit na jiný očekávaný model od Mercedesu, a to konkrétně na znovuzrozený dvoumístný sporťák SL.

Reklama

Související články

Mercedes CLS má po faceliftu

Stuttgartská značka zmodernizovala model CLS. Díky nové přídi vypadá dynamičtěji, uvnitř má nový volant a pod kapotou další mild-hybridní motorizaci.

Výběr článků

Načítám