Hlavní obsah

Náhrada za formuli 1? Slavný okruh obkroužila virtuální papírová krabice

Snad všichni chceme vidět skutečné monoposty se skutečnými řidiči prohánět se po světových okruzích. Jenže člověk míní a koronavirus mění, závody se proto ruší a odsouvají. Tak se po Spa-Francorchamps projela aspoň virtuální krabice.

Foto: Profimedia.cz

Formule 1 v Eau Rouge, nejslavnější zatáčce okruhu Spa-Francorchamps v Belgii (Ilustrační foto)

Článek

Kvůli koronavirové pandemii bylo zrušeno či odloženo několik závodů šampionátu formule 1; v oficiálním kalendáři zůstává v původním termínu zatím až podnik v Kanadě ve dnech 12. - 14. června. Fanoušci tak do té doby můžou sledovat jen záznamy starších závodů. Anebo sem tam nějakou variaci, jako třeba papírovou krabici, jejíž kolo na belgickém okruhu Spa-Francorchamps se minulý týden objevilo na Twitteru.

Samozřejmě je to počítačová animace. Rekord současné konfigurace trati, tj. od posledních úprav v roce 2007, ve formuli 1 drží Sebastian Vettel s časem 1:41,501, který zajel při kvalifikaci v srpnu 2018.

Unikátní podívaná. Nadšenec natočil moderní závody 50 let starou kamerou

AutoMoto

Při současné situaci ve světě by samozřejmě společné cestování mnoha lidí mohlo znamenat větší riziko přenosu nemoci Covid-19. A právě Belgie na tom se 3743 nakaženými na 11,5 milionu obyvatel není nejlíp.

Vezměme tedy zavděk tímhle neuvěřitelně věrně zpracovaným vtípkem, poslechněme si zvuk motoru formule 1, který z krabice vychází, a doufejme, že se na okruzích bude brzy zase jezdit skutečnými auty.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám