Hlavní obsah

Nadšenec spojil nesmiřitelné soky. Vzniklo tak subevo

Mezi kultovními automobily lze jen těžko najít větší rivaly, než jakými jsou japonská auta Subaru Impreza WRX STI a Mitsubishi Lancer Evolution. Američan, který si na sociálních sítích říká Shood B Good, se ale rozhodl obě auta spojit a vytvořit subevo.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Subaru Impreza WRX STI z roku 2003 (ilustrační foto).

Článek

Jakýsi hybrid mezi oběma kultovními sporťáky vznikl spojením přední části Mitsubishi Evolution IX a zbytku Subaru Impreza WRX. Autor z amerického Washingtonu jménem Jonah, který si ovšem říká Shood B Good, využil mimo jiné toho, že obě vozidla měla podobné rozměry, téměř totožné okenní linie a hranaté rozšířené blatníky.

Výsledek i proto působí opravdu přirozeně, a to dokonce tak, že laik možná nepozná, že se jedná o „slátaninu“. Expert nebo alespoň nadšenec do aut samozřejmě rozdíly pozná. I tak ale projekt zabral dlouhé hodiny práce. Auta sice mají podobnou velikost, ale mitsubishi je například širší.

S vozy Subaru za polárním kruhem: V extrému najdete ryzí zábavu

AutoMoto

Autor i přes veškeré překážky vůz už téměř dokončil a zvolil barvu laku Soul Red. Na auto navíc přidal ráfky BBS a odstranil označení modelů. Pod kapotou zůstal dvoulitrový plochý motor ze subaru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám