Hlavní obsah

Nablýskané stroje se chystají do Brna na motocyklový svátek

– Brno
Právo, Miroslav Homola

Jaro klepe bez ohledu na nevlídné počasí nezadržitelně na dveře a spolu s přírodou se probouzí i poněkud zvláštní rodina motorkářů. Do Brna se už pomalu stěhují nablýskané stroje. Jednoostopé, čtyřkolky i tříkolky a za nimi do výstavních pavilonů brzo dorazí i dlouhonohé krasavice. Motorky a krásné ženy - to přece patří nerozlučně k sobě.

Foto: Miroslav Homola, Právo

Motocykly a krásné ženy patří k sobě. Návštěvník se ovšem může dostat do situace, kdy nebude vědět, zda více obdivovat vystavenou čtyřkolku, nebo modelku na ní.

Článek

První letošní sraz si dají aktivní milovníci i ti, kteří motorky jednoduše jen obdivují, od čtvrtka do neděle na brněnském výstavišti. Koná se tam již sedmý ročník motobike show Motosalon 2016.

„Novinek Motosalonu je takové množství, že je rozhodně nelze všechny vyjmenovávat. Vždyť dohromady se na Motosalonu předvede přes 200 značek, které mají co dočinění s motocykly, nebo s odvětvími, které motorky provázejí,“ uvedla k nabídce lahůdek motocyklového svátku manažerka akce Dita Brančíková.

Podle ní se návštěvníci mohou těšit hned na několik zajímavých premiér. „Například BMW představí ve stále oblíbenějším segmentu malobjemových motocyklů nový model G 310 R. K očekávaným premiérám patří rovněž představení nového elektroskútru Čezeta 506. Jak se na stroji jezdí, si každý ze zájemců může vyzkoušet na vlastní kůži. Také legenda mezi motocykly Harley-Davidson předvede mimo dalších novinek pro nadcházející sezónu nový projekt nazvaný The Battle of the Kings 2016,“ doplnila.

Stroje miliónové hodnoty 

Posledně zmíněný výrobce, jehož stroje bývají obvykle v největším obležení, vystaví 20 nejnovějších modelů včetně unikátních soutěžních přestaveb v miliónových hodnotách.

Vzhledem k nepříliš slibné předpovědi počasí se organizátoři museli připravit na obě - tedy suchou i mokrou variantu. Součástí show jsou totiž také zkušební jízdy pro zájemce mezi pavilony výstaviště, různá kaskadérská vystoupení a podobně.

„Za pěkného počasí se bude jezdit před pavilony P a Z, v případě nepohody se přesuneme pod střechu do pavilonu F. V žádném případě však návštěvníci o nic nepřijdou. Pro zájemce o jízdu na silných strojích je připraveno svezení mimo areál na Automotodromu, pamatujeme však i na začínající motorkáře pod dozorem zkušených instruktorů - motocyklových závodníků Karla Abraháma, Pepy Sršně a dalších,“ dodala Brančíková.

Tak, jak to k motorkám patří, budou se i v Brně jednotliví vystavující předhánět nejen v technické dokonalosti strojů, ale i v atraktivnosti obvykle spoře oděných modelek, které k motocyklům či čtyřkolkám, jež budou rovněž bohatě zastoupeny, patří. Mezi známými tvářemi se na v pavilonech objeví aktivní vyznavačka jedné stopy, skůtrařka a cvičitelka Hanka Kynychová, sexy moderátorky Eva a Štěpánka Decastelo, o zkušenostech s motorkou se podělí i rocker Pepa Vojtek či Dalibor Gondík a také motocykloví závodníci z nejtěžší soutěže světa - rallye Dakar. Motosalon odstartuje ve čtvrtek hodinu po poledni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám