Hlavní obsah

Na prodej jsou dva ze sedmi vyrobených vozů Alfa Romeo Disco Volante Spyder

Novinky, Daniel Havlina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když Alfa Romeo svěřila karosárně Touring Superleggera 15 svých nejnovějších modelů 8C Competizione, vzniklo 8 kupé a 7 kabrioletů ve velmi elegantním a jedinečném provedení Disco Volante. V automobilovém světě se jedná o extrémně vzácná auta, za která by mnozí sběratelé zaplatili jmění. A mají štěstí, dva kabriolety jsou nyní na prodej.

Foto: Carrozzeria Touring Superleggera

Alfa Romeo Disco Volante Spyder

Článek

Sedm vozů Alfa Romeo Disco Volante v provedení Spyder se představilo v roce 2016 na autosalonu ve švýcarské Ženevě a mnozí začali tvrdit, že každé auto je vlastně takovým velkým uměleckým dílem na kolech.

Karosárna totiž každému kusu vdechla vlastní příběh, přestavba si vyžádala až 4 tisíce hodin ruční práce a trvala 6 měsíců. Exkluzivitě pak odpovídala i cena, která sice nikdy nebyla veřejná, nicméně se spekulovalo o částce okolo 12 milionů korun za kus, každý v jedinečném lakování a s motorem 4,7 litru V8 s výkonem 450 koní a točivým momentem 480 Nm.

Tři unikátní Alfy Romeo se prodaly za neskutečnou sumu

AutoMoto

Auta ovšem i přes vysokou investici zmizela prakticky z minuty na minutu. Kdo by měl ale o extrémně vzácné italské auto ve verzi Spyder zájem, má nyní jedinečnou šanci.

Na prodej jsou hned dva kusy, jeden v červené barvě s černým interiérem a karoserií číslo 7, druhý v tmavě zelené barvě s karoserií číslo 4. Oba vozy nemají oficiální cenovku, ale očekávejme, že bude minimálně podobně vysoká jako pořizovací cena.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám