Hlavní obsah

Na popud chytrých hodinek vám auto namasíruje záda

Novinky, fra

Chytré hodinky se ve stále stoupajícím počtu dostávají na ruce lidí, kteří dřív nosili jen klasické značky. Jejich výhody, jako jsou okamžité informace o mailech, zprávách a telefonech, doplňují i informace o životních funkcích. Toho využívá i nová aplikace od Mercedesu.

Foto: Mercedes-Benz

Chytré hodinky změří tep a podle toho auto nastaví vhodné vnitřní prostředí - od teploty až po masáž zad.

Článek

Když je člověk klidný a vyrovnaný, potřebuje jiné prostředí kolem sebe, než když je rozhněvaný a extrémně aktivní. Mercedes se dal dohromady se společností Garmin a připravili společnou aplikaci Energizing Coach pro hodinky Vivoactive 3. Na tuhle aplikaci je už připravena poslední generace modelů CLA nebo GLE a dokážou s ní spolupracovat.

Základem všeho jsou hodinky, které snímají základní životní funkce a dokážou rozeznat, jestli je řidič unavený, naštvaný, klidný… Prostě ho umí „přečíst”. Informace se přesune do automobilu, který vyhodnotí, co je zapotřebí udělat, aby byl řidič fit a ve střehu.

Chystáte se na průsmyk Stelvio za řidičským zážitkem? Může vás i zklamat

AutoMoto

Na displeji ukáže tepovou frekvenci řidiče a nabídne mu, že mu nastaví parametry vozu tak, aby mu to k současnému stavu nejlépe sedělo. Jestliže to řidič odsouhlasí, auto samo nastaví funkce hudby, okolního osvětlení, teploty a masáže zad, pokud samozřejmě vůz masážní sedadla má.

Příliš nabuzení řidiči se tak uklidní, naopak příliš ospalí se zase probudí. Aplikace je v nabídce pro Android i iOS a samozřejmě má vzhled automobilových budíků, včetně loga značky.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám