Hlavní obsah

Na korejském autosalonu vystavují jen dva automobilové koncerny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jihokorejském Pusanu se od uplynulého víkendu koná autosalon, který se příliš velkému zájmu automobilek netěší. Podle Korea Times je skutečnost taková, že se svými značkami dorazily jen dvě automobilky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Kia EV6 (ilustrační foto).

Článek

Akce se dlouho rýsovala do zcela jiné podoby než v minulých letech. V květnu Mercedes-Benz i Renault oznámily, že akci vynechají, přestože mají významné zastoupení na korejském automobilovém trhu.

Výstava upadla v nemilost výrobců automobilů natolik, že své vozy aktuálně předvádí pouze šest značek ze dvou automobilových skupin, skládajících se z korejských Hyundai, Kia a Genesis a také příbuzné trio z Mnichova – BMW, Mini a Rolls-Royce.

Hyundai pracuje na elektromobilu s cenou okolo půl milionu korun

AutoMoto

Hyundai Motor Group na akci přivezla modely jako Ioniq 6 a koncept Kia EV9, zatímco BMW předvedlo například řadu 2 Active Tourer a elektrické mini.

Zatímco výrobci automobilů, kteří se rozhodli neúčastnit, neuvedli důvody, úředník z automobilového průmyslu řekl pro Korea Times, že organizátoři akce musí učinit akci atraktivnější.

Ženevský autosalon se v příštím roce vrátí

AutoMoto

„Město, organizátor autosalonu, by se mělo zaměřit na to, aby byl atraktivnější, aby se ho automobilové značky chtěly zúčastnit,“ cituje médium nejmenovaného úředníka s tím, že „když se podíváme na světově proslulé autosalony ve světě, snaží se více zaměřit na elektromobilitu, aby i nadále přitahovaly světové značky“.

V Pusanu se koná autosalon každé dva roky od prvního ročníku 2001, jedná se o tradiční asijskou akci. Ročník 2018 přilákal 19 značek, včetně 11 zahraničních výrobců automobilů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám