Hlavní obsah

Na čínském trhu se začala prodávat Škoda Superb

Mladá Boleslav

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto v úterý pod názvem Hao Rui začala na čínském trhu prodávat Škodu Superb. Tu v Číně vyrábí od 11. června, zákazníkům ji představila již na dubnovém autosalonu v Šanghaji, sdělil mluvčí firmy Evžen Krauskopf. V budoucnu by chtěla Škoda zavést na čínský trh každý rok nový model.

Článek

Superb Hao Rui, což znamená "lepší, než si kdo dokáže představit" nebo "bez hranic", bude čínským zákazníkům k dispozici ve čtyřech výbavových variantách - Classic, Comfort, Comfort+ a Elegance, a to s motory 1.4 TSI, 1.8 TSI a 2.0 TSI. Od evropských se čínská provedení liší v nabídce palety barev, motorizací a chromovým dekorem vozu.

"Čína se vyvinula v jeden z našich klíčových trhů v rámci globální strategie společnosti Škoda Auto a hraje významnou roli v budoucím rozvoji značky. Představení modelu Superb Hao Rui je proto důležitým krokem v expanzi na tomto dynamickém trhu.

Do konce července letošního roku se nám podařilo dodat čínským zákazníkům více než 56 000 vozů. To je o 57,2 procenta více než za stejné období loňského roku. Rozšíření odbytu o model Superb má vést k dalšímu výraznému zvýšení prodejů. Naše strategie počítá s tím, že v v budoucnu na čínský trh zavedeme každý rok jeden nový model," řekl předseda představenstva Reinhard Jung.

Škodovka navyšuje prodeje v Číně

Podle Junga by největší česká automobilka ráda v letošním roce navýšila prodeje v Číně minimálně o polovinu proti loňskému roku. To by znamenalo překročení hranice 90 000 prodaných vozů ročně.

Škoda Auto vozy svým čínským zákazníkům dodává prostřednictvím sítě více než 200 obchodníků. Vozy se vyrábí v partnerském závod Shanghai Volkswagen. V Číně, kromě Superbu, firma vyrábí a prodává už také modely Octavia Ming Rui a Fabia Jing Rui.

Během první poloviny letošního roku prodala největší Škoda celkem 18 573 Superbů druhé generace. To odpovídá více než dvojnásobku dodávek tohoto vozu za stejné období roku loňského.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám