Hlavní obsah

Na brněnském Autosalonu bude dráha pouze pro řidičky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Brněnský veletrh Autosalon se letos poprvé zaměří na ženy - řidičky. Nabídne třeba speciální dráhu výhradně pro řidičky, testovací jízdy s instruktorem a další služby. Brněnské výstaviště bude pro veřejnost otevřeno od 9. června. Dva dny předtím jsou věnovány novinářům a odborníkům.

Článek

Zatímco většina mužů si o sobě myslí, že jsou dobří řidiči. Řada žen má v tomto směru pochybnosti. Napravit by to měl mimo jiné i Autosalon. Pro každou návštěvnici je například připraven průvodce po pavilonech. Instruktor jim může osvětlit některé technické záležitosti. Pořadatelé ale nezůstali jen u vůně benzínu. Dámy budou mít k dispozici také kavárnu nebo vlasové a kosmetické poradenství.

Ženy si také poprvé na Autosalonu zvolí Lady car, tedy vůz, který jim nejlépe vyhovuje. V anketě budou kromě návštěvnic rozhodovat také známé porotkyně, mezi nimi módní návrhářka Liběna Rochová nebo herečka Zlata Adamovská.

Soutěžit budou také nejlepší autoservisy, pneuservisy a automechanici. Kromě programu pro ženy nabídne veletrh i semináře o bezpečnosti dopravy a alternativních pohonech.

Na Autosalon míří téměř 300 vystavovatelů. Čtyři z nich plánují na výstavišti světovou premiéru. Návštěvníci tak jako první na světě uvidí Peugeot 207 SW Sport Pack, Seat Altea FreeTrack, sportovní automobil RS 01 WRC firmy Brisk a zakázkový supersport Ultima CanAm vyrobený na zakázku české společnosti Construct. Dalších sedm desítek aut se představí ve výstavní premiéře.

Autosalon se koná jednou za dva roky, letos už posedmé. Patří mezi sedm nejvýznamnějších světových veletrhů v oboru. Jako jediný ve střední a východní Evropě je zařazený do kalendáře Mezinárodní organizace výrobců automobilů (OICA).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám