Hlavní obsah

Na Autotecu v Brně se představí studie užitkového Superbu

Novinky, ČTK, maž
BRNO

Vypadá to, že v Mladé Boleslavi mají smysl pro humor. Ale on to pravděpodobně není vtip, ale realita - užitkový Superb v nedávno představené verzi sedan/liftback má být jedním z hlavních lákadel veletrhu v kategoriii nákladních a užitkových vozů Autotec v Brně. Přitom se jedná o relativně luxusní automobil střední třídy.

Článek

Podle mluvčího automobilky Evžena Krauskopfa nepůjde o provedení kombi, ale již představený sedan/liftback s unikátním systémem otvírání pátých dveří Twin door, který bude vybavený mřížkou za druhou řadou sedadel.

Nový Superb byl poprvé představen letos v březnu na autosalonu v Ženevě a na trh má přijít v červnu. Uvedení verze kombi automobilka plánuje nejdříve na příští rok.

Na 12. ročníku Autotecu se představí kompletní skupina sedmi hlavních výrobců velkých nákladních aut, tedy Iveco, MAN, DAF, Mercedes-Benz, Scania, Renault a Volvo, a nebudou chybět ani české značky Avia a Tatra a výrobci autobusů Irisbus a SOR.

Vedle toho se na výstavě objeví i značky osobních aut dodávající automobily i do kategorie lehkých užitkových vozů nebo terénní a SUV vozy.

:. Škoda Superb - druhá generace (2008) má unikátní systém otevírání zadních dveří.

Doprovodný program nabídne například seznámení se světem kamionů zblízka, konferenci o motorových palivech a jejich vlivu na životní prostředí nebo testovací jízdy nákladních a terénních vozů.

Na Autotec se přihlásilo 592 vystavovatelů z 26 zemí, kteří se představí na ploše 70 000 metrů čtverečních.

Reklama

Související témata:

Související články

Policie bude dál jezdit ve škodovkách

Vítězem výběrového řízení na dodávku až 3500 nových aut pro českou policii se stala Škoda Auto. Novinkám to potvrdil mluvčí policejního prezidia David Kubalák....

Výběr článků

Načítám