Hlavní obsah

Na auto v Kalifornii spadl strom, úhybným manévrem si řidič zachránil život

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jízda lesem v americké Kalifornii mohla skončit tragédií, kdyby si řidič nevšiml padajícího stromu a neprovedl úhybný manévr. Auto neuniklo nemalému poškození, ale posádce se nic nestalo.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jízda lesem po klikaté silnici je skvělá, ovšem má úskalí. Není příliš pravděpodobné, rozhodně méně než riziko srážky se srnou, ale přihodit se to může – padající stromy.

Na vlastní kůži to okusil v lednu řidič v Kalifornii. Náhodou měl v autě kamery, které to zaznamenaly, video bylo zveřejněno před několika dny.

Podle vlastních slov řidič reagoval tak, že uhnul doleva a přidal plyn, když viděl, že se strom kácí. Nebudeme spekulovat, zda by stihl dobrzdit, ale víme, že díky přidání plynu strom nezasáhl příď auta, nýbrž střechu nad zadními místy. Na nich ale nikdo neseděl, takže řidič i spolujezdkyně vyvázli bez zranění.

Nutno ovšem dodat, že za to mohou vděčit zejména svahu na protější straně silnice. Právě o ten se strom zastavil a auto poškodil jen relativně málo; vytloukl střešní a zadní okno a poškodil střechu a C-sloupky.

Foto: General Motors

Autem, na které padal strom, byl Pontiac G6 (na ilustrační fotografii).

Co dělat v takovéto situaci, těžko radit. Můžete se pokusit přidat plyn a jako autor videa stromu „ujet”, nebo brzdit a zastavit před ním; víc možností není.

Jenže v obou případech záleží na rychlosti a vzdálenosti, jestli se kvůli chybnému rozhodnutí neoctnete přímo pod kmenem v dobu, kdy dopadne.

Anketa

Setkali jste se někdy s padajícím stromem?
Ano, zasáhl naše auto
4,2 %
Ano, ale spadl vedle
13,4 %
Už ležel přes silnici
38,4 %
Ne
44 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 425 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám