Hlavní obsah

Může být pick-up značky Tesla takhle odvážný? Designér představuje svou vizi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pick-up značky Tesla na ilustracích Emreho Husmena vypadá jako elektro-konkurent Fordu F-150 Raptor. Nazval ho Model P a dal mu terénní pneumatiky, čtyřmístnou kabinu a velmi vysoko posazenou hranu kapoty, jako mají konvenční pick-upy.

Foto: Emre Husmen

Takhle si pick-up Tesly představuje turecký designér.

Článek

Jméno Emreho Husmena se u nás už objevilo - tento turecký designér vloni v létě ukázal, jak by podle něj mohla vypadat druhá generace Tesly Model S. Nyní přichází s ilustracemi vozu, o kterém se léta spekuluje - pick-upu značky Tesla.

Nazval ho Model P a připodobnil ho spíš konkurentu Ramu Rebel nebo Fordu F-150 Raptor než užitkovému vozidlu, se kterým by měl někdo pracovat. Např. tím, že na úkor velikosti korby je tu čtyřmístná kabina.

Foto: Emre Husmen

Velká korba není prioritou. A všimněte si zadních světel.

Šílené křídlové dveře, jako u Modelu X, nicméně nehledejte. Design celého auta je blíž pick-upům než snaze o co nejnižší odpor vzduchu, všimněte si ohromné světlé výšky a velmi vysoko posazené hrany kapoty.

Za zmínku stojí také zadní světla, která jsou spojena přes celou šířku vozu. Tenhle prvek je velmi efektní a většinou je vyhrazen pro drahá auta - což tedy pick-up Tesly, až konečně přijde na trh, nepochybně bude.

Foto: Emre Husmen

Příď je ohromně vysoko.

Husmen samozřejmě není nijak spojen s automobilkou Tesla, takže tyto ilustrace berme výhradně jako návrh, co by mohlo být. Automobilka jistě přijde s vlastním a značně odlišným vzhledem. Jestli bohužel, nebo bohudík, necháme na vás.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám