Hlavní obsah

Ostrá verze pick-upu Ram má dostat V8 Hellcat a jméno Rebel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Jeepu Grand Cherokee Trackhawk má dostat osmiválec Hellcat také pick-up truck značky Ram. Má se jmenovat Rebel TRX, na trhu se představí v roce 2021. Slabší varianta Ram Rebel TR má mít sedmilitrový osmiválec bez přeplňování.

Foto: Ram

Ram v roce 2016 představil koncept Rebel TRX (na snímku).

Článek

Ford F-150 Raptor asi nemusíme příliš představovat – je to v podstatě supersport mezi terénními auty. Pod kapotou má 3,5litrový přeplňovaný šestiválec, který dává 456 koní a 691 Nm. Ve své první generaci měl o dva válce více.

Přestože konkurence nabízí balíčky terénní výbavy ke svým pick-upům, ve kterých většinou můžete mít i osmiválec, přímého konkurenta raptor nemá. Podle webu 5thGenRams.com, který cituje „zdroje zevnitř automobilky“, mu ale jeden přibude – právě od značky Ram.

Má se jmenovat Rebel a být dostupný ve dvou variantách – TR a TRX. Obě tyto verze mají mít pod kapotou motor od divize SRT, která je pro Chrysler, Dodge a Jeep něco jako AMG pro Mercedes-Benz.

Foto: Ram

Ram Rebel TRX Concept - 2016

Ram Rebel TR má dostat atmosféricky plněný osmiválec o objemu sedmi litrů, který vznikne zvětšením vrtání motoru 6,4 Hemi V8. Ten je aktuálně k mání např. v Dodge Challenger SRT8 392. Sedmilitr má dostat název Banshee a má produkovat 527 koní a 712 Nm.

Ostřejší verzi Ram Rebel TRX nečeká podle 5thGenRams.com nic jiného než proslulý Hellcat – osmiválec o objemu 6,2 litru, přeplňovaný kompresorem a produkující 716 koní a 880 Nm. Rebel TRX by se tak po Jeepu Grand Cherokee Trackhawk měl stát druhým terénním autem, které dostane V8 Hellcat. [celá zpráva]

Foto: Ram

Ram Rebel TRX Concept - 2016

Nejde o první zmínku, že by ostrý ram mohl být poháněn motorem Hellcat. V lednu letošního roku si web Allpar.com, který je považován za autoritu v oblasti informací týkajících se americké části koncernu FCA (Fiat Chrysler Automobiles), všiml, že při představení nové generace civilního pick-upu Ram ukazovaly hodiny na oficiálních fotografiích 7:07.

707 je hodnota výkonu Hellcatu v imperiálních koních, označovaných „hp“; výše zmíněné číslo 716 je výkon přepočítaný na metrické koně, tedy „PS“ nebo jednoduše „k“. Samozřejmě, nemusí to znamenat vůbec nic.

Jenže divize SRT je známa tím, že podobné náznaky dělá běžně. Např. vloni natáhla představení Challengeru SRT Demon na několik týdnů a v každé zveřejněné fotografii byl nějaký náznak výkonových parametrů modelu. [celá zpráva]

Foto: Dodge

Dodge Ram SRT10

Ostrý Ram Rebel by nebyl prvním „splašeným“ pick-upem této značky. V roce 2004 se objevil Dodge Ram SRT-10. Tehdy spadaly pick-upy Ram pod značku Dodge, dnes stojí samostatně – s 8,3litrovým desetiválcem z Dodge Viper o výkonu 507 koní a 712 Nm.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám