Hlavní obsah

Morgan poodhaluje novou retro tříkolku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská tradiční automobilka Morgan plánuje postavit další ze svých legendárních tříkolek. Poutá na ni ukázkou promyšlených náčrtů a skic, které ovšem odhalují jen části auta, nikoli celek.

Foto: Morgan Motor Company

Prototyp tříkolky Morgan pro rok 2022.

Článek

Společnost Morgan Motor Company je výrobou tříkolových vozidel proslulá, poslední takový model přestala vyrábět letos v létě s tím, že už ale pilně pracuje na nástupci. Nový prototyp už prochází testováním a svět má nyní možnost vidět alespoň části očekávané novinky.

Morgan představil retro sporťák do terénu. Vznikne jen osm kusů

AutoMoto

Morgan na nový model poutá s pomocí abstraktního videa, na kterém se postupně ukazují různé náčrty a skici nové tříkolky, které sice odkazují na tradici, ale zároveň tříkolku ukazují i jako moderní stroj. Žádná ze skic nicméně neukazuje přesný pohled na to, jak by novinka mohla vypadat.

Vedení společnosti nedávno potvrdilo, že se novinka světu oficiálně představí už v roce 2022 s tím, že bude mít k dispozici řadu příslušenství a příplatkových položek, čímž se model stane nejsnáze konfigurovatelným z těch, které kdy Morgan vyrobil.

Retro tříkolka od Morganu se dočká druhé generace

AutoMoto

Představu o tom, jak by mohla nová tříkolka od Morganu vypadat, už na začátku tohoto roku přinesl odhalený konstrukční prototyp. Díky němu je třeba patrné, že novinka dostane pod kapotu atmosférický tříválcový motor od Fordu. Na zbytek si ovšem budou muset fanoušci ještě pár měsíců počkat.

Reklama

Související témata:

Související články

Morgan pokryje rám speciální edice zlatou

Tradiční automobilka „ze staré školy“ Morgan vydává výroční edici svého modelu Plus 4, který slaví už neuvěřitelných 70 let. K dostání bude s platinovou...

Výběr článků

Načítám